Stadskoerier – Charles Groenhuijsen brengt in Zwartsluis ‘positief en realistisch’ verhaal

Joke Mulder / Stadskoerier

ZWARTSLUIS – De komst van Charles Groenhuijsen naar Zwartsluis was voor organisator Daniëlle Boers ‘een droom die uitkwam’. De voormalig Amerika-correspondent voor het NOS Journaal en boekenschrijver gaf maandagavond in hotel Zwartewater een lezing voor rond de zeventig bezoekers.

Tijdens dit eerste PRO-Event (Positief Realistisch Ondernemen) stond de boodschap van zijn boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ centraal. Volgens Groenhuijsen zijn mensen in de greep van onzekerheid en angst over de toekomst, terwijl de wereld er eigenlijk nog nooit zo goed voorstond als nu. Ook vertelde de Trump-kenner uitgebreid over de huidige president van de Verenigde Staten. Daarnaast ging zijn verhaal over dat vrouwen niet eerder zo succesvol zijn geweest als de afgelopen jaren.

“De aanwezige ondernemers waren erg geïnteresseerd in het positieve en mooie in de wereld”, vertelt Boers, die authenticiteitscoach is. “Het is zo fijn als iemand niet alleen een positief, maar ook een realistisch verhaal vertelt. Media brengen veel negatief nieuws, maar er gaat ook ontzettend veel goed in de wereld. Mijn wens met dit event is dat het positief realisme doordringt tot de mensen en dat ze zien hoeveel energie dat scheelt. Het gaat om de combinatie denken en voelen. Met meer balans krijgt het hoofd, waar toch vaak de angst zit, niet de overhand meer. Zo kun je groeien.”

Boers is ‘ontzettend tevreden’ met de eerste editie en is van plan het PRO-Event vaker te organiseren in Zwartewaterland.

https://destadskoerier.nl/algemeen/charles-groenhuijsen-brengt-in-zwartsluis-positief-en-realistisch-verhaal